Sos Tatarski

Sos Tatarski

Postprzez Crael » wtorek, 26 mar 2013, 22:50

Sos Tatarski

4 jajka
4-5 Korniszonów
5-6 Grzybki marynowane
3-4 szalotki lub dymki
Majonez
Musztarda
Cukier
Sól
Pieprz mielony
Ocet
Jaja gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i siekamy na małe kawałki. Korniszony, grzybki marynowane i cebulki siekamy na drobne kawałki. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Majonezu dajemy tyle, żeby uzyskać gęsty sos. Doprawiamy do smaku musztardą, cukrem, solą , pieprzem i w razie potrzeby octem.
Podajemy do wędlin mięs i jajek na twardo.
W tym kraju, to nawet życie jest nielegalne (napis na murze)
Avatar użytkownika
Crael
 
Posty: 830
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 21:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sos Tatarski

Postprzez Wiedźma » wtorek, 26 mar 2013, 22:57

Mała rzecz a cieszy ;) .Dzięki Crael za wrzucenie przepisu. Ja robię sos podobnie, ale dodaję jeszcze 2 łyżki gęstej śmietany.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2432
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Sos Tatarski

Postprzez Crael » środa, 27 mar 2013, 00:56

Dobry pomysł z tą śmietaną, będę musiał spróbować. :D
W tym kraju, to nawet życie jest nielegalne (napis na murze)
Avatar użytkownika
Crael
 
Posty: 830
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 21:38
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron