Mrożone mięso ?

Nasze zmagania z domową produkcją wędlin.

Mrożone mięso ?

Postprzez franc » piątek, 26 paź 2012, 18:35

Mam mały problem a mianowicie zapeklowałem szynkę i chciałem ją jutro wędzić ale aura chyba mi nie bedzie sprzyjać bo w Katowicach ma lać a nawet śnieg padać i tu się pojawia mój problem - czy peklowaną szynkę mogę zamrozić i jak będzie bardziej sprzyjająca aura odmrozić i uwędzić?
Franc
www.kac-fg.pl
Bo Życie Jest Po To By Śmigać Na Moto ! ! !
Avatar użytkownika
franc
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 16 wrz 2012, 17:47

Re: Mrożone mięso ?

Postprzez pedro » piątek, 26 paź 2012, 20:07

Po niedzieli ma się pogoda poprawić więc możesz zostawić dłużej w peklowaniu. Jeśli za długo się bedzie peklować to trzeba ją tylko dłużej płukać przed zasznurowaniem (zapakowaniem w siatke).
Mrożenie to ostateczność.
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1148
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice


Powrót do Masarskie rzemiosło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron