Wędzarnia zasilana grillem elektrycznym.

Nasze zmagania z domową produkcją wędlin.

Re: Wędzarnia zasilana grillem elektrycznym.

Postprzez wena » piątek, 24 cze 2011, 11:13

Trening czyni mistrza, może być tylko coraz lepsze.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: Wędzarnia zasilana grillem elektrycznym.

Postprzez Janusz » niedziela, 26 cze 2011, 08:06

Więc trochę szczegółów. Wymiary zewnętrzne 61cm x 61cm w szczycie 110cm, oczywiście wszystko wykonane z drewna, ścianki boczne podwójne dla lepszej izolacji. Wewnątrz zamontowana grzałka o mocy 1300W wraz z termostatem (przy obecnych temperaturach około 20 stopni bez problemu podnosi do 100 stopni). Dymogenerator montowany z tyłu tylko w czasie wędzenia.
Załączniki
Avatar użytkownika
Janusz
 
Posty: 16
Dołączył(a): środa, 22 cze 2011, 16:06
Lokalizacja: k/Cieszyna

Poprzednia strona

Powrót do Masarskie rzemiosło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron