Strona 1 z 1

Mięso z masownicy

PostNapisane: niedziela, 25 kwi 2010, 06:18
przez kasikrocze
Witam
Mam pytanie. Przez jakiś czas mam dostęp do masownicy, co sądzicie o tej obróbce?

Re: Mięso z masownicy

PostNapisane: niedziela, 25 kwi 2010, 11:30
przez wielkopolanin
Witaj!
To zależy, jakie przeznaczenie ma mięso?

Re: Mięso z masownicy

PostNapisane: niedziela, 25 kwi 2010, 16:14
przez kasikrocze
np kiełbasy grubo rozdrobnione, wędzonki, szynkowary

Re: Mięso z masownicy

PostNapisane: poniedziałek, 26 kwi 2010, 21:20
przez wielkopolanin
Kolego twój Nick świadczy o twojej osobowości.

Re: Mięso z masownicy

PostNapisane: wtorek, 27 kwi 2010, 01:13
przez kasikrocze
nic nie masz do powiedzenia to zamilknij

Re: Mięso z masownicy

PostNapisane: wtorek, 21 wrz 2010, 21:24
przez wielkopolanin
Masownica próżniowa ma zastosowanie w zakładach przetwórstwa mięsnego do masowania wszelkich gatunków mięs. Masownice próżniowe pozwalają na bardzo skuteczne uelastycznienie dowolnych wyrobów mięsnych bez niszczenia ich struktury oraz uwalniania białka miofibrylarnego.