Mięso z masownicy

Nasze zmagania z domową produkcją wędlin.

Mięso z masownicy

Postprzez kasikrocze » niedziela, 25 kwi 2010, 06:18

Witam
Mam pytanie. Przez jakiś czas mam dostęp do masownicy, co sądzicie o tej obróbce?
Avatar użytkownika
kasikrocze
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 25 kwi 2010, 05:57

Re: Mięso z masownicy

Postprzez wielkopolanin » niedziela, 25 kwi 2010, 11:30

Witaj!
To zależy, jakie przeznaczenie ma mięso?
"Wszystko jest trudne, zanim stanie się proste."
Avatar użytkownika
wielkopolanin
 
Posty: 194
Dołączył(a): niedziela, 29 lis 2009, 09:25

Re: Mięso z masownicy

Postprzez kasikrocze » niedziela, 25 kwi 2010, 16:14

np kiełbasy grubo rozdrobnione, wędzonki, szynkowary
Avatar użytkownika
kasikrocze
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 25 kwi 2010, 05:57

Re: Mięso z masownicy

Postprzez wielkopolanin » poniedziałek, 26 kwi 2010, 21:20

Kolego twój Nick świadczy o twojej osobowości.
"Wszystko jest trudne, zanim stanie się proste."
Avatar użytkownika
wielkopolanin
 
Posty: 194
Dołączył(a): niedziela, 29 lis 2009, 09:25

Re: Mięso z masownicy

Postprzez kasikrocze » wtorek, 27 kwi 2010, 01:13

nic nie masz do powiedzenia to zamilknij
Avatar użytkownika
kasikrocze
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 25 kwi 2010, 05:57

Re: Mięso z masownicy

Postprzez wielkopolanin » wtorek, 21 wrz 2010, 21:24

Masownica próżniowa ma zastosowanie w zakładach przetwórstwa mięsnego do masowania wszelkich gatunków mięs. Masownice próżniowe pozwalają na bardzo skuteczne uelastycznienie dowolnych wyrobów mięsnych bez niszczenia ich struktury oraz uwalniania białka miofibrylarnego.
"Wszystko jest trudne, zanim stanie się proste."
Avatar użytkownika
wielkopolanin
 
Posty: 194
Dołączył(a): niedziela, 29 lis 2009, 09:25


Powrót do Masarskie rzemiosło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron