Świniobicie nad Bugiem

Nasze zmagania z domową produkcją wędlin.

Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Łysy » niedziela, 28 mar 2010, 14:42

Zgodnie z obietnicą, mała fotorelacja z tradycyjnego świniobicia nad Bugiem.
Załączniki
Avatar użytkownika
Łysy
 
Posty: 444
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:28
Lokalizacja: Siedlce

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Chef Paul » niedziela, 28 mar 2010, 17:26

... a gdzie "ciąg dalszy" ? :(
unde venis et quo tendis
blog autorski
Kuchnia w ogrodzie
Avatar użytkownika
Chef Paul
 
Posty: 171
Dołączył(a): sobota, 12 gru 2009, 18:09
Lokalizacja: Florida / Wielkopolska

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Łysy » niedziela, 28 mar 2010, 18:50

Chef Paul napisał(a):a gdzie "ciąg dalszy" ?

Świnka, była tylko rozebrana na mięso. Żadnych wyrobów nie robiłem. :)
Avatar użytkownika
Łysy
 
Posty: 444
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:28
Lokalizacja: Siedlce

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Chef Paul » niedziela, 28 mar 2010, 20:53

Łysy napisał(a):
Chef Paul napisał(a):a gdzie "ciąg dalszy" ?

Świnka, była tylko rozebrana na mięso. ...

... i tak ją "na golasa" zostawiliście :?: :(
unde venis et quo tendis
blog autorski
Kuchnia w ogrodzie
Avatar użytkownika
Chef Paul
 
Posty: 171
Dołączył(a): sobota, 12 gru 2009, 18:09
Lokalizacja: Florida / Wielkopolska

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez dawid » niedziela, 28 mar 2010, 20:53

Właśnie miałem zapytać o transport surowego mięsa. Kilometrów do przejechania masz sporo, w zimowym okresie chyba łatwiej. :D
dawid
 
Posty: 279
Dołączył(a): piątek, 11 gru 2009, 10:55
Lokalizacja: Rybnik

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Łysy » niedziela, 28 mar 2010, 21:03

Mięso, po wychłodzeniu przełożone w pojemnikach zamrożonymi butelkami i w drogę.
Avatar użytkownika
Łysy
 
Posty: 444
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:28
Lokalizacja: Siedlce

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez wena » niedziela, 28 mar 2010, 21:18

No to niebawem będzie fotorelacja z przeróbki na smakowite szyneczki i inne rarytasy.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez kasikrocze » niedziela, 25 kwi 2010, 06:00

fajna foto refleksja ale nie widzę Buga ;)
Avatar użytkownika
kasikrocze
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 25 kwi 2010, 05:57

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez elżbieta » niedziela, 6 cze 2010, 07:43

Łysy ,Ty kanibalu -oprawco ....jak można takie urocze zwierzątko tak potraktować !!! :shock: :evil: :cry:
Baba Zelżbieta
Będzie dobrze, jak złe kark złamie.(przysłowie ludowe)
Avatar użytkownika
elżbieta
 
Posty: 136
Dołączył(a): niedziela, 2 maja 2010, 18:31
Lokalizacja: Sochaczew k/Żelazowej Woli

Re: Świniobicie nad Bugiem

Postprzez Hubertus » poniedziałek, 24 sty 2011, 08:24

ciekawe czy róznie sie choć troche mięso w ten sposób przygotowane od tego jak sie robi na śląsku (sparza wrzątkiem)
Pozdrawiam
Hubert vel Hubertus
Avatar użytkownika
Hubertus
 
Posty: 280
Dołączył(a): czwartek, 13 sty 2011, 21:25

Następna strona

Powrót do Masarskie rzemiosło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości