Kiszone warzywa

Re: Kiszone warzywa

Postprzez Wiedźma » środa, 8 lut 2017, 19:56

Pięknie wyglądają te słoiki. Jak jakieś kompozycje kwiatowe :D
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2423
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Kiszone warzywa

Postprzez mark33 » czwartek, 9 lut 2017, 18:07

Fajny sposób krojenia warzyw podpowiedziała mi Teresa tereklo, strugaczka nadaje nowy wymiar warzywom :) i fajnie się prezentują na talerzu. Koszt zakupu znikomy, urządzenie malutkie a efekt fajny. Zdjęcia też nie są takie normalne :) zawsze robię bez lampy lub się staram łapać naturalne światło, tym razem efekty były na tyle ciekawe że zaprezentowałem fotki doświetlone. Robione telefonem bo mi się nie chce lustrzanki wyciągać a tel zawsze gdzieś pod ręką leży.
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Kiszone warzywa

Postprzez Cruti » piątek, 10 lut 2017, 11:49

nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź, najpierw o warzywach a potem o fotkach :D
bez czarny sok z owoców
Cruti
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 10 lut 2017, 11:45

Re: Kiszone warzywa

Postprzez mark33 » piątek, 10 lut 2017, 16:29

Znaczy rozumiesz bo dokładnie tak pisane :)
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Kiszone warzywa

Postprzez Wiedźma » niedziela, 12 lut 2017, 09:58

mark33 napisał(a):. Robione telefonem bo mi się nie chce lustrzanki wyciągać a tel zawsze gdzieś pod ręką leży.

Ja ostatnio też posługuję się tylko telefonem :).
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2423
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Kiszone warzywa

Postprzez mark33 » sobota, 25 lut 2017, 21:51

Marchweczka wyszła fajna i to podwójnie i soczek i marchewka prezentuje sie bardzo dobrze na talerzu w formie sprężynek ze strugaczki.
Pietuszka na napój bardzo smaczna co ciekawe powtórne zalanie i solenie oraz kiszenie dało bardzo dobre rezultaty 2 litry soczku do popijania na https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-pietruszki oraz probiotycznie na jelita. Na syndrom dnia wczorajszego też bardzo dobre jak i inne kiszonki
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Kiszone warzywa

Postprzez Maruda » niedziela, 26 lut 2017, 09:35

Dzięki za inspiracje. Ja robię tylko dla siebie i spróbowania, mi smakują ale mojej nie bardzo. Więc moje doświadczenia są skromne, ale robię tylko dla siebie w litrowym słoiku.
Avatar użytkownika
Maruda
 
Posty: 297
Dołączył(a): wtorek, 9 mar 2010, 13:00

Re: Kiszone warzywa

Postprzez mark33 » niedziela, 26 lut 2017, 11:54

W sumie to ja też tylko dla siebie, czasem coś rozdam znajomym :)
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Kiszone warzywa

Postprzez mark33 » środa, 1 mar 2017, 20:08

Powstała nowa zupa na bazie kiszonej pietruszki której głównym przeznaczeniem był napój. Pierwowzorem jest zupa krem z dyni, następna była zupa kram z buraków kiszonych polecam nawet jako wersja vege. Po zlaniu soku z pietruszki całkiem przyjemnie korzenie pachniały, pogotowałem w małej ilości wody z oliwą i kostkami rosołowymi doprawiłem i całkiem ciekawy kram wyszedł po blendowaniu. Bardzo ładnie komponuje się z boczusiem i kiełbaską. Przywodzi na myśl żurek bo i kwaśne i kolorek podobny.
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia strona

Powrót do Spiżarnia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron