Sos paprykowy II

Sos paprykowy II

Postprzez Łysy » niedziela, 19 sie 2012, 23:09

Na prośbę Olinki podaję przepis od Ewy. Co prawda podobny ( viewtopic.php?f=27&t=413 ) już jest, ale są pewne różnice.

SOS PAPRYKOWY
• 3 kg papryki czerwonej
• 15 dag papryczek ostrych (chili 10 dag)
• 0,5 kg cukru
• 2-3 koncentraty pomidorowe
• 3 główki czosnku
• sól, pieprz
• 1 opakowanie czerwonej papryki w proszku słodkiej
• 1 szklanka octu
Paprykę przemielić przez maszynkę do mięsa, zagotować. Po około 5 minutach gotowania dodać pozostałe składniki, zmiksować, gotować kolejne 5 minut. W słoiki i pasteryzować.
Avatar użytkownika
Łysy
 
Posty: 444
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:28
Lokalizacja: Siedlce

Re: Sos paprykowy II

Postprzez OLINKA » poniedziałek, 20 sie 2012, 12:31

Dziękuję bardzo. Tą wersję oczywiście też zrobię
Avatar użytkownika
OLINKA
 
Posty: 226
Dołączył(a): czwartek, 30 wrz 2010, 07:48
Lokalizacja: częstochowa/rędziny


Powrót do Spiżarnia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość