Strona 7 z 7

Re: Zakwas z czerwonych buraków

PostNapisane: niedziela, 3 gru 2017, 07:38
przez szamanicaaa
Dzięki za odpowiedź.Widać,że jesteś super ogrodnikiem i kucharzem i czym tylko zapragniesz :D

Moje buraki też wielgachne w tym roku.I spróbuję je upiec po Twojemu :)

Re: Zakwas z czerwonych buraków

PostNapisane: wtorek, 5 gru 2017, 21:45
przez Maruda
Mam pytanie odnośnie kiszenia buraków.
Co robicie z burakami po zlaniu kwasu? Wyrzucacie ukiszone buraki? Trochę czytałem i co niektórzy dodają je do sałatek, a jak Wy robicie? Moja je takie ukiszone ale mi za bardzo nie smakują. Myślę do dodania ich do sałatki śledziowej.
Jednego buraka po upieczeniu dałem do zamrażarki i na święta zobaczę czy coś z nim się złego nie dzieje.

Re: Zakwas z czerwonych buraków

PostNapisane: środa, 6 gru 2017, 01:28
przez szamanicaaa
Ja po zlaniu zakwasu zalewam znowu wodą posoloną-i robi się zakwas mniej intensywny-a potem jeszcze trzeci raz-i buraki wyrzucam.Te słabsze zakwasy wypijamy sobie lub robię z nich barszcz bez rozcieńczania.

Re: Zakwas z czerwonych buraków

PostNapisane: środa, 6 gru 2017, 11:53
przez Maruda
Dzięki kochana za odpowiedź. Zrobię jak napisałaś.
Miłego dnia :)