Zakwas z czerwonych buraków

Re: Zakwas z czerwonych buraków

Postprzez szamanicaaa » niedziela, 3 gru 2017, 07:38

Dzięki za odpowiedź.Widać,że jesteś super ogrodnikiem i kucharzem i czym tylko zapragniesz :D

Moje buraki też wielgachne w tym roku.I spróbuję je upiec po Twojemu :)
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 381
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: Zakwas z czerwonych buraków

Postprzez Maruda » wtorek, 5 gru 2017, 21:45

Mam pytanie odnośnie kiszenia buraków.
Co robicie z burakami po zlaniu kwasu? Wyrzucacie ukiszone buraki? Trochę czytałem i co niektórzy dodają je do sałatek, a jak Wy robicie? Moja je takie ukiszone ale mi za bardzo nie smakują. Myślę do dodania ich do sałatki śledziowej.
Jednego buraka po upieczeniu dałem do zamrażarki i na święta zobaczę czy coś z nim się złego nie dzieje.
Avatar użytkownika
Maruda
 
Posty: 296
Dołączył(a): wtorek, 9 mar 2010, 13:00

Re: Zakwas z czerwonych buraków

Postprzez szamanicaaa » środa, 6 gru 2017, 01:28

Ja po zlaniu zakwasu zalewam znowu wodą posoloną-i robi się zakwas mniej intensywny-a potem jeszcze trzeci raz-i buraki wyrzucam.Te słabsze zakwasy wypijamy sobie lub robię z nich barszcz bez rozcieńczania.
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 381
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: Zakwas z czerwonych buraków

Postprzez Maruda » środa, 6 gru 2017, 11:53

Dzięki kochana za odpowiedź. Zrobię jak napisałaś.
Miłego dnia :)
Avatar użytkownika
Maruda
 
Posty: 296
Dołączył(a): wtorek, 9 mar 2010, 13:00

Poprzednia strona

Powrót do Spiżarnia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron