brzuszek drobiowy dla tych co jedzą tylko chude

brzuszek drobiowy dla tych co jedzą tylko chude

Postprzez Anetka » poniedziałek, 7 lis 2011, 19:56

Wyrób zrobiony dla mojego męża spragnionego tłustego brzuszka :lol: powstał na bazie mojej drobiowej łaciatej - żeby miał choć wizualnie wygląd tłustego.

Piersi drobiowe dobrze schłodzone pokroiłam na cienkie plastry - zostały zasolone proporcjonalnie do wagi
mieszane mięso drobiowe i okrawki z udźca indyczego - zapeklowałam mieszanką peklosoli i soli 50/50 też proporcjonalnie do wagi - w lodówce spędziło mięsko 12 godzin, po tym czasie drobne mięsko mieszane ( LEKKO PODMROŻONE) wrzuciłam do malaksera , dodałam troszkę wody zimnej i przyprawy - biały pieprz , gałki muszkatałowej tylko troszeczkę- prostokątny szynkowar wyłożyłam folią celulozową, na przemian układałam cienkie plastry piersi i zmalaksowane mięso. Parzenie też wg zasad obowiązujących dla drobiu czyli do 70 st.
Przepis proszę :lol: potraktować jako inspirację ponieważ ja dostosowałam ilość mięska do mojego szynkowara.
Załączniki
http://www.psisklep.com.pl/ :D
Avatar użytkownika
Anetka
 
Posty: 478
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:16
Lokalizacja: Łódź

Re: brzuszek drobiowy dla tych co jedzą tylko chude

Postprzez pedro » poniedziałek, 7 lis 2011, 20:09

Całkiem fajne :D . Była łaciata drobiowa, teraz jest pasiasta drobiowa :lol: .
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1148
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice


Powrót do Wyroby podrobowe i z szynkowarki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron