PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez Wiedźma » czwartek, 27 paź 2011, 08:35

daro napisał(a):Czy pasztet po pięknym wyrośnięciu musi opaść . Popatrzyłem w piekarnik, pięknie wypełniły wolną przestrzeń form, a potem .... sruu.

Chyba to jego taka "uroda" ;) , i tym bym się nie przejmowała. Ja też mam zawsze ten sam problem.
To mi przypomina pieczenie sernika, który pięknie wyrośnie i nagle "sruuuu".... :lol:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez daro » czwartek, 27 paź 2011, 09:25

O serniku nie pisałem, bo myślałem że to Dorota ma taki dar :lol:
Pijąc powinno się znać miarę, w przeciwnym razie można wypić za mało!
Avatar użytkownika
daro
 
Posty: 366
Dołączył(a): czwartek, 27 sty 2011, 19:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez Tosia » czwartek, 27 paź 2011, 10:31

Pasztet też zawsze mi opada, ale tak ma podobno być, a o serniku to nawet nie wspomnę :evil: :evil: ale i tak zawsze jest smaczny :lol:
Tosia
 
Posty: 231
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sty 2011, 18:25

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez Wiedźma » niedziela, 12 lut 2012, 14:47

Trochę tego ;) , trochę tamtego ;) i ....powstał pasztet :D :D
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez jacekn » niedziela, 12 lut 2012, 17:05

Smacznie wygląda,a skład też prawidłowy.
Avatar użytkownika
jacekn
 
Posty: 165
Dołączył(a): środa, 2 lis 2011, 17:14
Lokalizacja: Tychy

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez zgoda » sobota, 23 mar 2013, 13:08

Kolejne święta i kolejny raz ten pasztet robimy, receptura nieco zmodyfikowana - mniej łopatki za to z golonką, mniej bułki. Co się w sklepie trafi, podgardle albo słonina. Przepis pierwsza klasa. :)
Browar Clair de Lune
Avatar użytkownika
zgoda
 
Posty: 37
Dołączył(a): piątek, 25 lut 2011, 14:27
Lokalizacja: Wołomin

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez Wiedźma » sobota, 23 mar 2013, 13:14

Bardzo się cieszę, że przepis przypadł Ci do gustu :) .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez wena » sobota, 30 mar 2013, 21:33

No jak Ją nie chwalić. Piszę oczywiście o Wiedźmie. Pasztet super wg wersji pierwszej. Polecam.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez Wiedźma » niedziela, 7 kwi 2013, 13:59

wena napisał(a):No jak Ją nie chwalić

No jasne ;) :lol:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: PASZTET WIEPRZOWY WG GABI

Postprzez przemo503 » środa, 10 kwi 2013, 21:13

Witam, Wiedzmo ile do wersji 1 pasztetu dodać soli ,pytam bo pasztetu jeszcze w życiu nie robiłem.Pozdrawiam
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyroby podrobowe i z szynkowarki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron