Twarde osłonki naturalne

Twarde osłonki naturalne

Postprzez Hubertus » wtorek, 24 sty 2012, 16:00

Mam pytanie, otóź popełniłem ostatnio kiełbasę smaczną pedra (pycha!!!), kiełbasę popdpiekałem (bez parzenia) a problem jest w tym, że osłonki mam takie gumowate, twarde.

Kiełbasę prawie całą mroziłem, może to jest przyczyna, że po wyjęciu z zamrażalki takie się gumowate zrobiły...?

p.s dodam ,zę osłonki przechowywane są wg. Waszych wskazówek, moczone w wodzie w temp ok. 40 stopni przez ok. 30 min.
Pozdrawiam
Hubert vel Hubertus
Avatar użytkownika
Hubertus
 
Posty: 280
Dołączył(a): czwartek, 13 sty 2011, 21:25

Re: Twarde osłonki naturalne

Postprzez pedro » wtorek, 24 sty 2012, 18:36

Jelita jak jelita. Niekiedy trafią się takie twardawe i nic z tym nie zrobisz. Moczenie jelit przed napełnieniem ma za zadanie odsolić je i poprawić ich elastyczność. Wydaje mi się, ze trafiłeś na takie ze starego wieprza ;) . Grunt że kiełbasa wyszła :D .
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Twarde osłonki naturalne

Postprzez wena » wtorek, 24 sty 2012, 18:42

Z jelitami tak jest. ja robiłem ostatnio surową. Kiełbasa super, ale osłonki twardawe.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: Twarde osłonki naturalne

Postprzez radzio » wtorek, 24 sty 2012, 21:19

Zgadza się. Mrożenie nie ma tu nic do rzeczy. Kilka razy też na takie trafiłem. Kupowałem u tego samego dostawcy, producent też zawsze ten sam ... tylko świnia inna.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock


Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron