KIEŁBASA CHŁOPSKA

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez radzio » piątek, 1 kwi 2011, 21:10

Jeden przemielony na szarpaku i zamrożony miesiąc wcześniej dzik, jeden też przepuszczony przez szarpak prosiak, trzy główki czosnku, 150g pieprzu, pół litra wody. Razem około 40 kg farszu. Połowa tego po dzisiejszym wędzeniu wyglądała tak



Druga połowa tak samo :lol:
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez Wiedźma » piątek, 1 kwi 2011, 21:16

Jak zwykle radzio, Twój wyrób to perfekcja :D .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2430
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez wena » piątek, 1 kwi 2011, 22:08

A która połowa jest na prima aprilis, pierwsza czy druga?
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez 100krotka » sobota, 2 kwi 2011, 06:59

Świetna robota! :D
"Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie."
Jean-Paul Sartre
NOWA GALERIA --> https://picasaweb.google.com/109692982762142395150
TO JUŻ BYŁO --> https://picasaweb.google.com/117084751424889307187
Avatar użytkownika
100krotka
 
Posty: 300
Dołączył(a): poniedziałek, 21 lut 2011, 08:49
Lokalizacja: Beskid Śląski

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez szamanicaaa » sobota, 2 kwi 2011, 07:29

Ale kiełbacha-aż oczy do nie wychodzą :shock:
Gratuluję wspaniałego wyrobu!!!!!!!!!!!!
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 391
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez radzio » sobota, 2 kwi 2011, 20:09

wena napisał(a):A która połowa jest na prima aprilis, pierwsza czy druga?


Wena, nic z tych rzeczy. Samiuśka prawda.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez Crael » niedziela, 3 kwi 2011, 23:46

Ślinka cieknie tak ładnie wygląda i pewnie tak samo smakuje. :D :D
W tym kraju, to nawet życie jest nielegalne (napis na murze)
Avatar użytkownika
Crael
 
Posty: 830
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 21:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez Tosia » poniedziałek, 4 kwi 2011, 05:24

:shock: Radzio ta kiełbasa suuuuuper !!!!!!!!!!!!!!,tylko szkoda że tak daleko mieszkasz ;) :lol:
Tosia
 
Posty: 233
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sty 2011, 18:25

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez marela » wtorek, 5 kwi 2011, 19:49

Czy karkówka może być potraktowana szarpakiem?
Avatar użytkownika
marela
 
Posty: 63
Dołączył(a): sobota, 12 gru 2009, 14:41
Lokalizacja: Stargard Szczeciński

Re: KIEŁBASA CHŁOPSKA

Postprzez radzio » wtorek, 5 kwi 2011, 20:00

Marela, naprawdę nie chciało mi się ostatnio klasyfikować mięsa. Wszystko potraktowałem szarpakiem oprócz golonek. Te zmieliłem na sitku 3 mm. Karkówka też poszła pod szarpak i jest ok. Kiełbasa chłopska ma być prosta i szybka do zrobienia. Jeśli nie chcesz robić baleronu, to według mnie śmiało możesz ją "poszarpać".
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron