Czabajka - "Csabai kolbász"

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez radzio » niedziela, 29 sty 2012, 23:42

..... i? Napiszcie cos, bo mam smaka :)
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez pedro » niedziela, 29 sty 2012, 23:47

radzio napisał(a):..... i? Napiszcie cos, bo mam smaka :)


Była w Wiśle ostatnio i ....... słuch po niej zaginął :lol:
Chyba smakowała :roll: , chociaż nie miała jeszcze dwóch miesięcy tylko siedem tygodni ;) .
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez wena » poniedziałek, 30 sty 2012, 14:01

Kiełbasa do kitu. :D Strasznie nieekonomiczna. :lol: Dostałem w prezencie od Pedra.
Ukroisz plasterek skosztujesz i zaraz sięgasz po drugi i trzeci, aż zabraknie. :roll: A zabraknie bardzo szybko dlatego piszę,że nieekonomiczna. :evil: :evil: :evil: Trzeba jej zrobić od razu więcej i będzie na trochę dłużej. :lol: :lol:
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez radzio » poniedziałek, 30 sty 2012, 19:53

Tak myślałem :) Wena, namówiłeś mnie!
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez przemo503 » sobota, 11 lut 2012, 09:08

Witam, mam pytanko. Pedro czy boczek trzeba do tej kiełbaski bez skóry ?. Chyba ją zrobię z 10 kg bo "smaczna Pedra "z 5kg za szybko znika .Pozdrawiam Przemek.
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez pedro » sobota, 11 lut 2012, 09:25

Tak. Boczek bez skóry.
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez przemo503 » sobota, 3 mar 2012, 20:53

Witam,właśnie zapeklowałem mięsko z przyprawami.Pedro mam pytanie ,jaki czosnek dajesz do swoich kiełbas -granulowany czy zgniecione ząbki.Trochę się martwię jak rozwiązać "chłodne i przewiewne miejsce dla kiełbaski". Pozdrawiam
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez pedro » niedziela, 4 mar 2012, 18:11

Najlepszy jest świeży, polski czosnek.
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez przemo503 » czwartek, 8 mar 2012, 17:44

Witam, wiem że marudzę ale jeszcze dopytam -po wędzeniu nie trzeba parzyć kiełbaski tylko powinna powisieć w spokoju i można zajadać ?.Wędzić najlepiej dymem w temp. około 60 stopni?. Pozdrawiam i sorki za te pytania .
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez Wiedźma » czwartek, 8 mar 2012, 19:04

przemo503 napisał(a):Witam, wiem że marudzę ale jeszcze dopytam -po wędzeniu nie trzeba parzyć kiełbaski tylko powinna powisieć w spokoju i można zajadać ?.Wędzić najlepiej dymem w temp. około 60 stopni?. Pozdrawiam i sorki za te pytania .

Nie marudzisz :D . Wszystko się zgadza. Kiełbasy nie parzymy. Temperatura wędzenia 50-60 st.C do uzyskania ładnego czerwono- brązowego koloru.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron