Czabajka - "Csabai kolbász"

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez przemo503 » czwartek, 8 mar 2012, 19:20

Dzięki ,pozdrawiam . :oops:
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez przemo503 » sobota, 10 mar 2012, 20:26

Witam, z ciekawości po kilku dniach zważyłem kiełbaskę po wędzeniu i z 7,5kg. mięska (wsadu) ubyło 2kg. po wędzeniu .Oczywiście nie wytrzymałem zbyt długo i spróbowałem i muszę powiedzieć że pycha . Jeszcze raz dzięki za przepis i pomoc. Pozdrawiam.
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez bielok » niedziela, 11 mar 2012, 07:27

Cześć :)

Wrzucam na listę wyrobów które trzeba zrobić ;)
Utrata wagi to dobra oznaka, wszak ucieka z niej tylko woda.
Pozdrawiam serdecznie
smoczysko - bieloczysko
gadzina wredna całkiem bezpośrednia,
kawał drania zarazem
co prześwit w drzwiach zajmuje swym zadem
bielok
 
Posty: 183
Dołączył(a): niedziela, 18 kwi 2010, 15:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez Wiedźma » niedziela, 28 kwi 2013, 11:43

Kiełbasa zrobiona kilka miesiecy temu :D .
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez malkar52 » niedziela, 28 kwi 2013, 18:00

Bardzo ładna kiełbaska i smacznie wygląda.
Przymierzam się w wekend majowy do wyrobu kiełbasy i ta by mi pasowała ale skąd wziąć o tej porze chłodne i przewiewne miejsce. Przewiewne mam (strych) a chłód mam w lodówce. Jak to połączyć???
malkar52
 
Posty: 12
Dołączył(a): poniedziałek, 26 lis 2012, 22:17
Lokalizacja: koło Zebrzydowic

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez pawełek » poniedziałek, 29 kwi 2013, 10:59

malkar52 napisał(a):... Przewiewne mam (strych) a chłód mam w lodówce. Jak to połączyć???


Wynieś lodówkę na strych... :roll: 8-) :mrgreen:
Tylko idiota ma porządek, prawdziwy geniusz panuje nad chaosem!
Pozdrawiam
Paweł
http://dookolastola.blogspot.com
pawełek
 
Posty: 774
Dołączył(a): środa, 27 sty 2010, 12:50
Lokalizacja: Żory

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez Wiedźma » poniedziałek, 19 sie 2013, 10:21

Prosto z wędzoka :) .
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez zuberek » wtorek, 20 sie 2013, 05:02

Witam , gratuluję przepisu , sam kiedyś ekperymentowałem z podobnymi kiełbasami . Mam pytanie : czy to trzydniowe wędzenie bez parzenia próbowaloście na innych kiełbasach?
Pozdrawiam zuberek :D
zuberek
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 19 sie 2011, 18:15
Lokalizacja: Cieszyn

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez pedro » wtorek, 20 sie 2013, 08:35

Próbowałem długiego wędzenia, ale zawsze poddawałem pieczeniu. Czabajki jednak się nie piecze tylko długo wędzi. Długie wędzenie czyni kiełbasę długotrwałą (do czasu zjedzenia :D ).
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Czabajka - "Csabai kolbász"

Postprzez Wiedźma » wtorek, 29 lis 2016, 16:52

Teraz tylko jeszcze trochę podsuszyć :)
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron