OLINKOWE KABANOSY

Re: OLINKOWE KABANOSY

Postprzez pawełek » czwartek, 8 mar 2012, 18:11

Bardzo! Kabanosy się potem podsusza, więc po cholerę je do wody wkładać?
Tylko idiota ma porządek, prawdziwy geniusz panuje nad chaosem!
Pozdrawiam
Paweł
http://dookolastola.blogspot.com
pawełek
 
Posty: 774
Dołączył(a): środa, 27 sty 2010, 12:50
Lokalizacja: Żory

Re: OLINKOWE KABANOSY

Postprzez bielok » czwartek, 8 mar 2012, 18:48

Cześć.

Cholera nie mam w wędzarni jeszcze opcji gorącego dymu :(
Pozdrawiam serdecznie
smoczysko - bieloczysko
gadzina wredna całkiem bezpośrednia,
kawał drania zarazem
co prześwit w drzwiach zajmuje swym zadem
bielok
 
Posty: 183
Dołączył(a): niedziela, 18 kwi 2010, 15:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: OLINKOWE KABANOSY

Postprzez pawełek » piątek, 9 mar 2012, 10:10

To podpiecz w piekarniku, w 80 - 90 stopniach, jest to jakaś opcja.
Tylko idiota ma porządek, prawdziwy geniusz panuje nad chaosem!
Pozdrawiam
Paweł
http://dookolastola.blogspot.com
pawełek
 
Posty: 774
Dołączył(a): środa, 27 sty 2010, 12:50
Lokalizacja: Żory

Re: OLINKOWE KABANOSY

Postprzez wena » piątek, 9 mar 2012, 11:30

BIELOK smakowo najlepiej wychodzą podpieczone w wędzarni, ale wg mnie mogą być sparzone, potem jeszcze raz do wędzarni i podsuszyć.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: OLINKOWE KABANOSY

Postprzez bielok » sobota, 10 mar 2012, 19:09

Cześć.

Więc tak. Kabanosy zrobione. Czy maja prawo nazywać się kabanosami? Wyszły za jasna, ale to pierwsze wędzenie w nowej wędzarni. Jakoś je zjem :lol: . Próbowałem podpiec, słabo poszło więc w domu jeszcze sparzyłem, teraz się suszą.
Załączniki
Pozdrawiam serdecznie
smoczysko - bieloczysko
gadzina wredna całkiem bezpośrednia,
kawał drania zarazem
co prześwit w drzwiach zajmuje swym zadem
bielok
 
Posty: 183
Dołączył(a): niedziela, 18 kwi 2010, 15:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron