KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez tito » środa, 7 mar 2012, 15:06

cześc na wodniste mięso ja mam dwa sposoby jeśli robię kiełbaskę i przy mieszaniu lub też jeszcze przy rozbieraniu jest wodnite mięsko to solę przed mieleniem tz tnę mięso na kawałeczki solę i puszczam przez maszynkę tak samo 3kę z tym że 3kę po pierwszym mieleniu dodaję wody i puszczam jeszcze raz a żeby uzyskać galaretkę z takiego mięsa z kiełbaski w słoikach i nie tylko dodaję kartoflanki mączki ziemniaczanej naturalne a wiąże pozdrawiam
tito
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 14:41

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez sławuś » niedziela, 29 kwi 2012, 17:40

Na komunię syna zrobiłem twoją kiełbasę Pedro. Wyszła bardzo smaczna , chociaż nie dostałem nigdzie wołowiny i musiała być bez.... Myslę że od gości zbiorę same pochwały za mój wyrób :D :D :D Dzieki Pedro !
Załączniki
...i ósmego dnia Pan stworzył Renault....
Avatar użytkownika
sławuś
 
Posty: 89
Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:27
Lokalizacja: Nowe Miasto Lubawskie

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez pedro » niedziela, 29 kwi 2012, 21:59

.... ale, ale, ale :D
Jak smakuje to dobrze :D
To kiełbasa uniwersalna 8-)
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez sławuś » poniedziałek, 30 kwi 2012, 19:03

Pedro... jest super!!!! każdy kto jej próbował do tej pory był zachwycony!!!
...i ósmego dnia Pan stworzył Renault....
Avatar użytkownika
sławuś
 
Posty: 89
Dołączył(a): wtorek, 17 sty 2012, 18:27
Lokalizacja: Nowe Miasto Lubawskie

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez Misiekk85 » środa, 2 maja 2012, 20:48

Pedro czy przy tej kiełbasce stosujesz peklowanie suche dzień wcześniej a na drugi mielisz, nabijasz w jelita i osadzasz dopiero. Czy juz w pierwszy dzień mielisz i od razu mieszasz z peklosolą?
Czy dopuszczasz stosowanie golonki zamiast wołowiny??
Misiekk85
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 29 kwi 2012, 20:28

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez pedro » środa, 2 maja 2012, 21:11

Misiekk85 napisał(a):Pedro czy przy tej kiełbasce stosujesz peklowanie suche dzień wcześniej a na drugi mielisz, nabijasz w jelita i osadzasz dopiero. Czy juz w pierwszy dzień mielisz i od razu mieszasz z peklosolą?
Czy dopuszczasz stosowanie golonki zamiast wołowiny??


Zawsze pekluję w kawałkach i dopieró na drugi (niekiedy na trzeci) dzień mielę, nabijam w jelita i.t.d.
Golonkę też daję jak nie mam wołowiny. Wtedy kiełbasa jest bledsza, ale równie dobra :D .
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1147
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez Wiedźma » sobota, 30 lip 2016, 06:35

Raz na jakiś czas zapełniamy lodówkę ( nadmiar mrozimy) :) .
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez szamanicaaa » środa, 3 sie 2016, 19:43

Jak ślicznie,równo uwędzona! Mniam!!!!! :)
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 389
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez Wiedźma » wtorek, 29 lis 2016, 16:50

Wczorajszy "urobek" :) .
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2426
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Poprzednia strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron