KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez radzio » wtorek, 29 lis 2011, 18:14

No proszę, nie było mnie na forum chyba z miesiąc a tu takie nowości!
Stokrotko, w pełni zasłużone gratulacje. Wiedziałem, że kiedyś dopniesz swego i coś uwędzisz. Teraz czas na inne wędzonki i na budowę własnej wędzarni. Wiem, że w końcu i to się stanie.
Teraz wiesz, że to nie jest takie trudne a od wczoraj będzie już tylko łatwiejsze. BRAWO!
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez pedro » wtorek, 29 lis 2011, 22:30

Cieszę się że smakuje. Myślę że będzie mi dane spróbować (może nie z pierwszej odsłony, chyba że coś zostanie :roll: :D ). Stokrotko jest tu tyle różnych przepisów i receptur, że masz jeszcze dużo do zrobienia, ku uciesze swojej i Twoich degustatorów. Smacznego :D
Pozdrawiam pedro
Avatar użytkownika
pedro
 
Posty: 1148
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 16:56
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez 100krotka » środa, 30 lis 2011, 19:04

pedro napisał(a): Stokrotko jest tu tyle różnych przepisów i receptur, że masz jeszcze dużo do zrobienia, ku uciesze swojej i Twoich degustatorów.

Oj, masz rację. Jeszcze duże przede mną. Ta próba pokazała, że własna wędzarnia, by się przydała :D Tylko czekać do wiosny :D
"Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie."
Jean-Paul Sartre
NOWA GALERIA --> https://picasaweb.google.com/109692982762142395150
TO JUŻ BYŁO --> https://picasaweb.google.com/117084751424889307187
Avatar użytkownika
100krotka
 
Posty: 300
Dołączył(a): poniedziałek, 21 lut 2011, 08:49
Lokalizacja: Beskid Śląski

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez mark33 » niedziela, 29 sty 2012, 15:48

Jest pierwsza moja kiełbasa :D dzięki uprzejmości Bieloka mogłem ją dziś wykonać, pożyczył nadziewarkę, dał jelit. Wielkie dzięki Grzesiu. Przepis prawie identyczny z oryginałem, prawie bo dałem więcej czosnku jakąś łyżeczkę na 2,2 kg masy. Kilka mniej wydarzonych pętek parzy się z mielonką reszta do wędzenia.
Załączniki
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez wena » niedziela, 29 sty 2012, 17:42

MAREK dobry wybór kiełbasa jest bardzo dobra.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez Wiedźma » niedziela, 29 sty 2012, 18:48

wena napisał(a):MAREK dobry wybór kiełbasa jest bardzo dobra.

Też tak uważam ;) :D . Oryginał właśnie stygnie po parzeniu :D :D .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2432
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez mark33 » niedziela, 29 sty 2012, 19:16

@ Wena, pasował mi skład i przyprawy oraz Wasze recenzje :D
@ Wiedźma, parzysz po wędzeniu ? ja mam zamiar tylko wędzić ale zobaczymy jak wyjdzie.
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez bielok » niedziela, 29 sty 2012, 19:26

Cześć.
Marku kiełbasę po wędzeniu musisz utrwalić inaczej będzie surowa. Do wyboru masz parzenie lub pieczenie w wędzaku na koniec wędzenia. Moim zdaniem do pieczenia kiełbasa musi być dość tłusta.
Decyzja należy jak zwykle do Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie
smoczysko - bieloczysko
gadzina wredna całkiem bezpośrednia,
kawał drania zarazem
co prześwit w drzwiach zajmuje swym zadem
bielok
 
Posty: 183
Dołączył(a): niedziela, 18 kwi 2010, 15:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez mark33 » niedziela, 29 sty 2012, 19:32

bielok napisał(a):Cześć.
Marku kiełbasę po wędzeniu musisz utrwalić inaczej będzie surowa. Do wyboru masz parzenie lub pieczenie w wędzaku na koniec wędzenia. Moim zdaniem do pieczenia kiełbasa musi być dość tłusta.
Decyzja należy jak zwykle do Ciebie.



Dzięki za wskazówki, ja dopiero raczkuję w tych sprawach ale dzielnie do przodu :)
4 pętka sparzyłem razem z mielonką , tłusta jest w sam raz (trochę tłuszczu też oddała). Będzie dobra tak czy siak :D
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: KIEŁBASA SMACZNA PEDRA

Postprzez przemo503 » niedziela, 5 lut 2012, 08:44

Witam,potwierdzam kiełbaska pycha tylko jak każda swojska nie ekonomiczna bo szybko znika he he .Pedro dzięki za przepis ,dałem trochę więcej pieprzu i czosnku.Pozdrawiam
przemo503
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 13 cze 2011, 20:53

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kiełbasy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron