Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Żółte, białe i pleśniowe, czyli wszystko o serach.

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez mark33 » wtorek, 17 cze 2014, 08:10

Jest kolejny serek, idzie w dobrą stronę choć jeszcze ma daleko :lol: już czekam na jutrzejszą dostawę mleka :)
Załączniki
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez Wiedźma » wtorek, 17 cze 2014, 17:47

Ale czarujesz w serowarstwie :D .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez mark33 » wtorek, 17 cze 2014, 22:39

Niewiele mam teraz możliwości poszaleć, sery wpisują się idealnie. Niewiele sprzętu w sumie tylko chusty używam, a radocha jest i szama smaczna :)
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez mark33 » środa, 25 cze 2014, 20:04

Tak jestem seroholikiem, po niebieskim zrobiłem camemberta po camembercie dziś niebieski :) Fotki niebieskiego, dziś go pokroiłem i poszedł w osobne opakowania do dalszego dojrzewania w trójkątach (na drzwiach) brak miejsca w lodówce.
Załączniki
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez Wiedźma » środa, 25 cze 2014, 21:21

Marku!Podziwiam, podziwiam i się zastanawiam kiedy degustacja :) .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez mark33 » środa, 25 cze 2014, 21:24

Gdzieś przy piwku się spotkamy to o serku pogadamy :)
jak coś będzie dojrzałego przegryziemy do jednego :)
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez Wiedźma » środa, 25 cze 2014, 21:42

I jeszcze do tego wierszem gada :) :lol:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Ricotta czyli pierwsze kroki w serowarstwie

Postprzez mark33 » środa, 25 cze 2014, 21:59

To od tej pleśni, musi ci ona zdrowa być.
Avatar użytkownika
mark33
 
Posty: 253
Dołączył(a): niedziela, 15 maja 2011, 17:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia strona

Powrót do Sery i serowarstwo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron