SER A'LA KORYCIŃSKI

Żółte, białe i pleśniowe, czyli wszystko o serach.

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez wena » czwartek, 5 maja 2011, 22:11

No to jak skosztuję i będzie mi smakował to też taki zrobię.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez szamanicaaa » piątek, 6 maja 2011, 05:49

Piękne te wasze sery!!!!!!!!!
Ja jeszcze nie dorosłam do tego aby takie cuda robić-ale moze kiedyś.......

A czubrycę raz miałam dobrą-znajoma mi przywiozła z Warszawy-a u nas kupiłam to nawet czubrycą nie pachniało-też w jej składzie był czosnek.
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 389
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Biotit » sobota, 7 maja 2011, 00:06

Też go dziś zrobiłem , szkoda, że Radzio nie napisał ile dal czubrycy na 10 l gar z pociętym skrzepem. Sypnąłem wobec tego na oko, jakieś 3 łychy od zupy, czy nie za dużo?
Biotit
 
Posty: 27
Dołączył(a): piątek, 31 gru 2010, 23:45
Lokalizacja: W-wa

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Crael » sobota, 7 maja 2011, 09:35

Ja dałem pół torebki ziół prowansalskich wymieszanych z czarnuszką. Było tego ok 3 czubatych łyżek od zupy
W tym kraju, to nawet życie jest nielegalne (napis na murze)
Avatar użytkownika
Crael
 
Posty: 830
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 21:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez radzio » poniedziałek, 9 maja 2011, 05:56

Biotit napisał(a):...szkoda, że Radzio nie napisał ile dal czubrycy na 10 l gar z pociętym skrzepem.


Dałem 1/3 opakowania więc około 10g. Ser wyszedł mocno aromatyczny.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez radzio » czwartek, 2 cze 2011, 22:15

wena napisał(a):No to jak skosztuję i będzie mi smakował to też taki zrobię.


I jak? Chapnąłeś jakiś kawałek? Mój ser był wyłożony na półmiskach razem z pomidorami.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez tomaj77 » poniedziałek, 18 lut 2013, 12:18

Pochwalę się i ja swoim produktem al,a Koryciński
W misce Ricotta
Załączniki
Co było a nie jest nie pisze się w rejestr
Avatar użytkownika
tomaj77
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 4 maja 2012, 09:59
Lokalizacja: Koziegłowy/k Poznania

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Wiedźma » poniedziałek, 18 lut 2013, 12:22

Brawo Tomku! Jak ja Ci zazdroszczę dostępu do mleka .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Crael » poniedziałek, 18 lut 2013, 21:31

Tomku , bardzo ładne serki, Widzę, że ci się udały pierwszorzędnie. Pogratulować :D
W tym kraju, to nawet życie jest nielegalne (napis na murze)
Avatar użytkownika
Crael
 
Posty: 830
Dołączył(a): środa, 3 lut 2010, 21:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez tomaj77 » czwartek, 21 lut 2013, 17:40

Muszę to napisać nie wiem jak mi wyszedł ,musiał bym porównać smaki z innymi Ale takiego sera jeszcze nie jadłem Dziękuje za aspiracje
Co było a nie jest nie pisze się w rejestr
Avatar użytkownika
tomaj77
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 4 maja 2012, 09:59
Lokalizacja: Koziegłowy/k Poznania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sery i serowarstwo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość