SER A'LA KORYCIŃSKI

Żółte, białe i pleśniowe, czyli wszystko o serach.

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez szamanicaaa » czwartek, 24 mar 2011, 06:55

Jejku-jaki smakowity!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muszę dokładnie poczytać jak się takie cuda robi-ale chyba nie dam rady :(
Avatar użytkownika
szamanicaaa
 
Posty: 389
Dołączył(a): niedziela, 27 cze 2010, 11:40
Lokalizacja: Piękne Roztocze :)

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez pawełek » czwartek, 24 mar 2011, 09:16

Serek rewelacja! W którym momencie dawałeś czubrzycę?

Ps.
Teraz trochę pomarudzę...
Jak miałem kontakty na mleko, to się nie umiałem zebrać do kupna podpuszczki. Jak w końcu kupiłem podpuszczkę i w płynie i w proszku, to się okazało, że mleko nieaktualne. No z każdej strony człowiek w d.pe dostaje.
Tylko idiota ma porządek, prawdziwy geniusz panuje nad chaosem!
Pozdrawiam
Paweł
http://dookolastola.blogspot.com
pawełek
 
Posty: 774
Dołączył(a): środa, 27 sty 2010, 12:50
Lokalizacja: Żory

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Wiedźma » czwartek, 24 mar 2011, 09:23

Ja już nic nie powiem ;) , bo cosik mnie trafia jak widzę takie pyszności :twisted: .
Nadal nie mam dojścia do "źródła" mleka :cry: .
Ostatnio edytowano czwartek, 24 mar 2011, 09:41 przez Wiedźma, łącznie edytowano 1 raz
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez radzio » czwartek, 24 mar 2011, 09:38

pawełek napisał(a):W którym momencie dawałeś czubrzycę?


Wrzuciłem ją w momencie kiedy pociąłem skrzep i czekałem aż oddzieli się serwatka. Na początku pływała po wierzchu ale potem jak namiękła, to zaczęła opadać.
Zresztą chyba nie ma to dużego znaczenia, bo i tak jak wyciągałem skrzep do odciekania, to robiłem to sitkiem i wszystkie przyprawy na nim zostały. Potem wszystko się pomieszało i przyprawy są dość równo rozłożone w całej masie sera.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Wiedźma » czwartek, 24 mar 2011, 09:42

radzio! Serek naprawdę super wygląda :)
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Anetka » czwartek, 24 mar 2011, 14:07

piękny serek nie mam chwilowo dojścia do mleka aż ci zazdroszczę , przez te braki surowca wyjdę z wprawy :(
http://www.psisklep.com.pl/ :D
Avatar użytkownika
Anetka
 
Posty: 478
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:16
Lokalizacja: Łódź

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez daro » czwartek, 24 mar 2011, 14:22

Nie no przy Was to nie da się odpocząć .
Dzisiaj dotarły do mnie nowe formy do sera .
Rzucam się w wir serwatki .
Radziu serek piękny .
Pijąc powinno się znać miarę, w przeciwnym razie można wypić za mało!
Avatar użytkownika
daro
 
Posty: 366
Dołączył(a): czwartek, 27 sty 2011, 19:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez Tosia » czwartek, 24 mar 2011, 16:49

Serek super.
Tosia
 
Posty: 230
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sty 2011, 18:25

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez radzio » czwartek, 24 mar 2011, 19:14

daro napisał(a):Dzisiaj dotarły do mnie nowe formy do sera .


A cóż to za formy? Możesz coś więcej napisać?

Za wszelki pochwały bardzo dziękuję. Dziś po prawie dobie w lodówce ser zmienił trochę smak. Stał się wyraźnie ostrzejszy. Zioła są bardziej wyczuwalne.
Niestety połowy już nie ma. Znowu trzeba będzie jechać po mleczko.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: SER A'LA KORYCIŃSKI

Postprzez wena » czwartek, 24 mar 2011, 21:39

Przy serze to jak przy piwie trzeba mieć dużo cierpliwości.
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sery i serowarstwo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron