Łoscypek Oscypek

Żółte, białe i pleśniowe, czyli wszystko o serach.

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez Wiedźma » niedziela, 4 mar 2012, 19:33

Gratulacje!
Nie ma się co martwić dziurami w serze ;) .Jak widać na zdjęciu , ser dobrze się kroi na cienkie plasterki, czyli wszystko jest ok :D .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2413
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez radzio » niedziela, 13 kwi 2014, 22:17

Temat sprzed dwóch lat ale tradycja "góralska" na Mazowszu nie umiera :)



15 l. mleka zamieniło się w 1,5 kg serków i 0,4 kg ricotty.
Obrazek
Zapraszam do galerii. Chłopaki mają potencjał i już nie stoją "po klatkach"

I jeszcze to...z pozdrowieniami dla mg
http://www.youtube.com/watch?v=dl2-2znG6L0
Avatar użytkownika
radzio
 
Posty: 507
Dołączył(a): piątek, 19 lut 2010, 23:41
Lokalizacja: Płock

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez jacekn » niedziela, 26 lip 2015, 13:09

Łoscypki przed wędzeniem.
Avatar użytkownika
jacekn
 
Posty: 156
Dołączył(a): środa, 2 lis 2011, 17:14
Lokalizacja: Tychy

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez jacekn » niedziela, 26 lip 2015, 20:20

I po wędzeniu
Avatar użytkownika
jacekn
 
Posty: 156
Dołączył(a): środa, 2 lis 2011, 17:14
Lokalizacja: Tychy

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez Wiedźma » poniedziałek, 27 lip 2015, 09:34

Pięknie i smacznie wyglądają te Twoje serki :)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 lip 2015, 09:35 przez Wiedźma, łącznie edytowano 1 raz
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2413
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez jacekn » sobota, 29 sie 2015, 12:24

Przerobiłem 15 litrów mleka,jutro wędzenie.
Avatar użytkownika
jacekn
 
Posty: 156
Dołączył(a): środa, 2 lis 2011, 17:14
Lokalizacja: Tychy

Re: Łoscypek Oscypek

Postprzez zeta » poniedziałek, 30 maja 2016, 11:56

Konkretnie wygląda.
zeta
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 20 maja 2016, 14:10
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Poprzednia strona

Powrót do Sery i serowarstwo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron