Karkówka z kapustą kiszoną

Karkówka z kapustą kiszoną

Postprzez Łysy » środa, 27 lis 2013, 22:42

1 kg kiszonej kapusty
1 kg karkówki
2 cebule
1 szklanka bulionu

Zalewa
4 łyżkwka z kapustą kiszonąi oleju
4 łyżki ketchupu
2 łyżki miodu
1 przyprawa do mięsa wieprzowego

Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy i lekko podsmażamy z cebulą na patelni.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami kapustę i karkówkę. Każdą warstwę karkówki smarujemy zalewą. Ostatnią warstwą ma być kapusta. Dodajemy bulion i na 1,5 godziny w 180 stopniach wkładamy do piekarnika.
Smacznego
Avatar użytkownika
Łysy
 
Posty: 444
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:28
Lokalizacja: Siedlce

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron