Roladki z mięsa drobiowego

Roladki z mięsa drobiowego

Postprzez Wiedźma » czwartek, 10 paź 2013, 11:04

Takie roladki robiłyśmy na jednym ze spotkań Koła Gospodyń. Koleżanka, rodowita Ślązaczka, będąc w jednym z kurortów nadmorskich, dowiedziała się od pań z centralnej Polski ,że to jest rolada śląska :lol: .
Ja trochę ten przepis "podrasowałam" :) . Proste w wykonaniu i smaczne .Polecam!

Składniki :
3 pojedyńcze pierś kurczaka ( można wykorzystać mięso drobiowe gulaszowe)
2 łyżki śmietany 18%
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
1 mała cebula
1/2 strąka np czerwonej papryki
sól lub vegeta, pieprz, ja dałam również odrobinę curry
pęczek zielonej pietruszki (drobno posiekać )

Wykonanie:

Mięso, cebulę, paprykę zmielić maszynką do mielenia mięsa. Dodać jajka, bułkę tartą , śmietanę i przyprawy.Wszystko dokładnie wymieszać.
Na folię aluminiową (kawałki folii aby zwinąć małą roladę) wysypać trochę natki zielonej pietruszki,na to położyć porcję mięsa i delikatnie zwinąć .Piec w piekarniku w temperaturze około 180 stop.C około 30 -40 min .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2424
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron