"Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

"Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Wiedźma » piątek, 3 lut 2012, 11:07

To danie polecam na zimne dni. Jest łatwe w przygotowaniu i smaczne :D .


Składniki:
* 1kg mięsa wieprzowego(najlepiej z szynki) . Ja miałam akurat gulaszowe drobiowe.
* 2 cebule
* słoiczek ostrych marynowanych papryczek.Nie wylewać marynaty! Ja wykorzystałam słodką marynowaną paprykę i pastę z ostrych papryczek.
* ogórki konserwowe
* około 150g musztardy
* sól, pieprz , olej do smażenia

Przygotowanie :
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej .Gdy cebula się lekko podsmaży, wrzucamy do garnka pokrojone w kostkę mięso.Wszystko razem chwilę dusimy. Nastepnie dodajemy musztardę, pokrojone w drobną kosteczkę papryczki i ogórki. Znowu wszystko razem dusimy kilka minut.
Do wszystkich składników wlewamy marynatę z ostrych papryczek i pozwalamy jej lekko odparować.Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowane mięso możemy podawać z frytkami , ziemniakami lub z "topinkami", czyli kromkami chleba obtoczonymi w jajku i usmażonych na oleju.
Załączniki
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2430
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Tosia » piątek, 3 lut 2012, 12:36

NO no przepis ciekawy, potrawa pewno smakowita :P tylko ciekawe co na to mój żołądek powie :?: bo on nie cierpi ostrej papryki. Ciekawe czym by to zastąpić :?: :?:
Tosia
 
Posty: 233
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sty 2011, 18:25

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Wiedźma » piątek, 3 lut 2012, 12:40

Tosiu ! "Ostrość" możesz dozować na raty . Możesz dodać ostrej musztardy zamiast zwykłej stołowej lub zrobisz mięso ze słodką papryką (ale to już nie będzie ohnive ), a chłopakom doprawisz na talerzu :) .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2430
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Anetka » piątek, 3 lut 2012, 13:09

Mam szynkę na jutro zrobię :D dzięki za przepis jak chłopaków moich nie otruje to zamelduję o wynikach smakowych ja asekuracyjnie pójdę na kurs jutro i wieczorem sprawdzę ,czy żyją :lol:
http://www.psisklep.com.pl/ :D
Avatar użytkownika
Anetka
 
Posty: 478
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:16
Lokalizacja: Łódź

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Wiedźma » piątek, 3 lut 2012, 15:20

Anetka! Jako antidotum proponuję zimne piwo :) .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2430
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Anetka » piątek, 3 lut 2012, 20:42

melduję,że chciałam kupić Bocka i niestety w Łodzi niet
http://www.psisklep.com.pl/ :D
Avatar użytkownika
Anetka
 
Posty: 478
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:16
Lokalizacja: Łódź

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez wena » piątek, 3 lut 2012, 20:52

Powinien być w Carefure
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Wiedźma » piątek, 3 lut 2012, 21:06

wena napisał(a):Powinien być w Carefure

W Jastrzębiu jest na 100 % :) .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2430
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez Anetka » piątek, 3 lut 2012, 21:28

ha ha w w tym na c była dwa razy obeszłam sklep i nic , w sklepie specjalistycznym tylko z wami z piwami pan mi powiedział że miał kilka i poszły :lol: sprawdzę w następnym markecie na c :roll: a obecnie to ogniowe mięso się dusi i pachnie zachęcająco :D
http://www.psisklep.com.pl/ :D
Avatar użytkownika
Anetka
 
Posty: 478
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 18:16
Lokalizacja: Łódź

Re: "Ohnivé maso" czyli ogniste mięso

Postprzez wena » piątek, 3 lut 2012, 22:56

najlepiej pytaj personel. Ja też miałem problemy , żeby je znależć
wena
 
Posty: 1207
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Następna strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron