ŻU-ŻU

ŻU-ŻU

Postprzez Wiedźma » niedziela, 31 sty 2010, 17:00

Bardzo łatwe i pyszne danie :D
Składniki :
1kg schabu bez kości (może być mięso drobiowe)
3 łyżeczki curry
3 jajka
4-5 dag płatków migdałowych
2 cebule (kroimy w drobną kosteczkę)
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki vegety
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Obrazek

Mięso kroimy na mniejsze kawałki . Mięso i pozostałe składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 h.

Obrazek

Następnego dnia mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony do uzyskania złocistego koloru.
Smacznego !

Obrazek
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2244
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: ŻU-ŻU

Postprzez ignorant » poniedziałek, 1 lut 2010, 20:54

"Co to je?
Ja tego nie jodym"
Ale na poważnie:,mam polędwiczki{u nas w "Biedronce"po 22zł/kg
Muszę wypróbować to danko.
ale,szczerze: to tych białych składników na talerzu,nie rozpoznaje?
Żonki nie ma i nie mam się kogo spytać.
P O Z D R A W I A M.
ignorant
 
Posty: 341
Dołączył(a): piątek, 15 sty 2010, 22:47
Lokalizacja: Włocławek

Re: ŻU-ŻU

Postprzez Wiedźma » poniedziałek, 1 lut 2010, 20:57

"Te białe coś " to ryż i surówka z białej rzodkwi :lol: .
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2244
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: ŻU-ŻU

Postprzez wena » wtorek, 2 lut 2010, 21:25

IGNORANT, żeby takie coś ugotować to musisz mieć kocioł i wiedźmę jak na awatorze u WIEDŹMY.
wena
 
Posty: 1206
Dołączył(a): niedziela, 24 sty 2010, 18:50

Re: ŻU-ŻU

Postprzez 100krotka » poniedziałek, 21 lut 2011, 16:40

Cebulę można zetrzeć na tarce, jak ziemniaki się trze na placki.

Jak łączysz mięso i resztę składników nie dajesz trochę oleju?
"Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie."
Jean-Paul Sartre
NOWA GALERIA --> https://picasaweb.google.com/109692982762142395150
TO JUŻ BYŁO --> https://picasaweb.google.com/117084751424889307187
Avatar użytkownika
100krotka
 
Posty: 300
Dołączył(a): poniedziałek, 21 lut 2011, 08:49
Lokalizacja: Beskid Śląski

Re: ŻU-ŻU

Postprzez Wiedźma » poniedziałek, 21 lut 2011, 16:47

100krotka napisał(a):Jak łączysz mięso i resztę składników nie dajesz trochę oleju?

Nie dodaję oleju, ponieważ składniki się dobrze łączą, a później i tak smażę wszystko na oleju.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Avatar użytkownika
Wiedźma
 
Posty: 2244
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lis 2009, 17:27
Lokalizacja: Zebrzydowice

Re: ŻU-ŻU

Postprzez 100krotka » poniedziałek, 21 lut 2011, 16:55

Wiedźma napisał(a):Nie dodaję oleju, ponieważ składniki się dobrze łączą, a później i tak smażę wszystko na oleju.


Rozumiem. Ja czasem do ryżu dodaję curry, ma fajny kolor i smak. Ale to już jak kto lubi:)
Dzięki za rady Wiedźmo;)
"Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie."
Jean-Paul Sartre
NOWA GALERIA --> https://picasaweb.google.com/109692982762142395150
TO JUŻ BYŁO --> https://picasaweb.google.com/117084751424889307187
Avatar użytkownika
100krotka
 
Posty: 300
Dołączył(a): poniedziałek, 21 lut 2011, 08:49
Lokalizacja: Beskid Śląski


Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron